Ziyaretçi Kuralları ve Refakatçı Bilgilendirme Klavuzu
06 Ekim 2022

ZİYARETÇİLERİMİZİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

Ziyaretçilerimizin hastane ziyaret kurallarına uyması; tedavilerin aksamaması, servisin temiz tutulabilmesi, hasta mahremiyeti ve konforu açısından çok önemlidir.

1. Hastanemizde her gün ziyaret saatlerimiz Öğlen, 12:30-13:30 arası ve Akşam, 19:00-20:00 arasında olup; uzun süreli ve aşırı kalabalık ziyaretlerin odadaki tüm hastaları rahatsız edeceğinin bilinmesini rica ederiz.

2. Hastanızın sağlığı açısından hastanıza dışarıdan kesinlikle yiyecek ve içecek getirmeyiniz.

3. Hastaneye çocuk ziyaretçi getirilmemesi, çocuklarınızın sağlığı açısından önemlidir.

4. Hasta yakınlarının, hastalara ulaşabilmesi için her odalarımızda telefon bulunmaktadır. Hastane telefonumuz :238 10 00 olup dahili oda numaraları telefonun üzerinde yazmaktadır.

5. Güvenlik görevlilerinin uyarılarını lütfen dikkate alınız.

6. Hastanızın sağlığı açısından hastanıza canlı çiçek getirmeyiniz.

7. Enfeksiyon kapma riskine karşı hastaya ait eşyalarını kullanmayınız, hasta yatağına oturmayınız.

8. Hastanemizden sağlık hizmeti alırken yaşamış olduğunuz sıkıntı ya da sistem ile ilgili aksaklıklar, öneri/şikayetlerinizi, övgü/teşekkürlerinizi ilgili formları doldurarak öneri/şikayet kutularına atabilirsiniz ya da Hasta Hakları Birimine direkt yazılı veya sözlü olarak iletebilirsiniz

9. Hastalarımızın tedavi ve muayene işlemleri sırasında ziyaretçilerin odadan çıkarak hasta mahremiyetine özen göstermesi beklenmektedir.

10. Hastalarımızın ziyareti tıbbi nedenlerle hekimi tarafından yasaklandıysa ziyaret konusunda ısrar edilmemesi rica edilmektedir.

11. Ziyaretçilerimizin hastane içinde sigara içmesi kesinlikle yasaktır.

REFAKATÇİLERİMİZİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

1. Hastaya refakatçi gerekip gerekmediği hastanın doktoru tarafından belirlenir.

2. Refakatçi bir kişi ile sınırlıdır.

3. Refakatçi için ilgili klinik tarafından bir refakatçi kartı verilir. Refakatçi kartını mutlaka yanında bulundurmaları gerekir. Refakatçi kartı başkası tarafından kullanılmaz.

4. Odanıza yerleştikten sonra şahsi eşyalarınızı size ayrılan dolaplara yerleştirerek açıkta bırakmayınız.

5. Hastaneden izinli olarak ayrılan hastaların şahsi eşyalarını bırakmaması rica olunur, aksi halde sorumluluk alunmamaktadır.

6. Kahvaltı Sabah, 06:00-07:00 saatlerinde; ÖğleYemeği, 11:30-12:30 saatlerinde; Akşam Yemeği, 17:00-18:00 saatlerinde verilmektedir. Bu saat aralıklarında hasta ve refakatçilerinin odalarını terk etmemeleri rica olunur.

7. Hasta yakınlarının, hastalarına ulaşabilmeleri için her oda da telefon bulunmakta olup dahili numara üstünde yazılı olarak bulunmaktadır.

8. Hastanemizin her bölümünde olduğu gibi, hasta odalarında da sigara içmek yasaktır.

9. Diğer hastaları rahatsız edecek derecede yüksek sesle telefon görüşmesi yapmaktan ve televizyon izlemekten kaçınınız.

10. Vizite ve pansuman saatlerinde hasta odalarını boşaltınız.

11. Hastanızın sağlığı açısından hastanıza canlı çiçek getirmeyiniz.

12. Hastanızın sağlığı açısından hastanıza dışarıdan kesinlikle yiyecek içecek getirmeyiniz.

13. Hastanızın güvenliği açısından hastanızın kolundaki bilekliği hastaneden ayrılıncaya kadar çıkarmasına izin vermeyiniz.

14. Hastanızı yattığı süre içerisinde personel kimlik kartı olmayan kişilere teslim etmeyiniz.

15. Hasta yatağına oturmayınız.

16. Bay ve Bayan mescidlerimiz hastane bodrum katında bulunmakta ve 24 saat açık tutulmaktadır.

17. Dilek, öneri,şikayet ve memnuniyet bildirimlerinizi mevcut olan formlarımızla hastane içindeki kutulara, WEB sayfamıza ya da Hasta Hakları Birimine bildirmeniz mutlaka biza katkı sağlayacaktır.

18. Refakatçi hastanın bakımına izin verilen ölçüde yardım eder.

19. Boşa akan su ve yanan elektriği lütfen kapatınız.

20. Bulunduğunuz yeri ve eşyaları temiz tutunuz ve zarar vermeyiniz.

21. Tuvaletlere; çocuk bezi ve benzeri yabancı madde atmayınız.

22. Doktor ve hemşirelerinizin tavsiye ve uyarılarına uyunuz.

HASTANE KURALLARINA UYDUĞUNUZ VE İŞBİRLİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ.